................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Αύγουστος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Το τελευταίο σκίτσο του Wolinski: Ο Ολάντ, η Μέρκελ και η Ελλάδα

  "Je suis Charlie"   


Το τελευταίο σκίτσο του Wolinski, ενός από τους σκιτσογράφους του Charlie Hebdo που έχασαν τη ζωή τους στη δολοφονική επίθεση κατά των γραφείων του περιοδικού στο Παρίσι, είχε άρωμα… Ελλάδας.

Το σκίτσο έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό Paris Match..., με το οποίο επίσης συνεργαζόταν ο Wolinski. Στο πρώτο μέρος του βλέπουμε τον Φρανσουά Ολάντ να… κουτουπώνει δύο ξανθιές κυρίες, λέγοντας: «Καλή χρονιά. Κάθε ευχές. Η ανεργία δεν πέφτει. Η ανάπτυξη δεν ενισχύεται. Αλλά αισθάνομαι μία κινητικότητα. Μην το βάζετε κάτω. Πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω στις θετικές δυνάμεις».
Στο δεύτερο μέρος βλέπουμε τον Γάλλο πρόεδρο πάνω σε μία μηχανή που έχει το σχήμα του 2015 να μιλά στο τηλέφωνο με την Άνγκελα Μέρκελ. «Γειά σου Άνγκελα. Μην ανησυχείς! Οι Έλληνες πάντα σέβονταν τις δεσμεύσεις τους, δεν θα εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη. Είμαστε στο σωστό δρόμο», της λέει, και στο επόμενο καρέ, όπου ο δρόμος γίνεται απόκρημνος και ένα όρνιο παραμονεύει, μιλώντας πλέον στον εαυτό του, αναρωτιέται: «Είναι ο σωστός δρόμος; Δε θα το ξέρω μέχρι να φτάσω στο τέλος…».

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου