................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Αύγουστος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός - Νίκησε η ζωή και η αλληλεγγύη

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ      Ομόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους. Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Νίκη του Ρωμανού και της Δημοκρατίας». Σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από έναν μήνα ο Νίκος Ρωμανός και κέρδισε το δικαίωμα στην ζωή ,την μόρφωση και τις εκπαιδευτικές άδειες.

Υπήρξε απόφαση της βουλής στις αλλαγές που κατέθεσε στο παραπέντε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου προβλέπουν τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση σε όλους τους κρατουμένους υπό τον όρο να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το 1/3 των μαθημάτων για ένα εξάμηνο. Θλιβερές εξαιρέσεις Γεωργιάδης και Πλεύρης δεν στήριξαν την απόφαση.
«Αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε , ο κόσμος του αγώνα οι μεγάλες νικητές» αναφέρει η επιστολή του Νίκου Ρωμανού που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Σκληρή μάχη στην βουλή απέναντι στην αναλγησία του Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Δικαιοσύνης ενώ προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους. 
H ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» (video eurokinissi-tv)

Κατά την διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: 
«Το υπουργείο κάνοντας αυτή την ρύθμιση αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να εκπέμψει ένα μήνυμα ελπίδας και ένα μήνυμα υποχώρησης για να νικήσει η ζωή. Αν αυτή η τροπολογία σημαίνει πως αυτός ο άνθρωπος που σήμερα βρίσκεται στο όριο της ύπαρξής του θα μπορέσει σε λίγους μήνες να ενταχθεί σε αυτή την ρύθμιση, αν του δίνεται η δυνατότητα να πάρει εκπαιδευτική άδεια και να βγει από τις εξαιρέσεις, αν σημαίνει αυτό και δεν διατυπωθεί αντίρρηση…
Εφόσον δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτή την ερμηνεία που κάνουμε, εμείς θα αποσύρουμε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και θα καλέσουμε τον Νίκο Ρωμανό να μην σταματήσει την απεργία, να μην χαρίσει την ζωή του, είναι μια τεράστια νίκη του Νίκου Ρωμανού, της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού».
Καραγκούνης ΝΔ: "Δεν υπάρχει αντίρρηση" 
Παφίλης, ΚΚΕ:Αποδεχόμαστε τη πρόταση της κυβέρνησης
Πανούσης, ΔΗΜΑΡ: Συμφωνούμε. Το θέμα λύθηκε υπερ της ζωής
Ουζουνίδης, ΑΝΕΛ: "Συμφωνούμε με την τροπολογία"
Κουτσούκος, ΠΑΣΟΚ: "Βελτίωση η τροπολογία και απαντά στο θέμα."
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, προβλέπει χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε όλους τους κρατούμενους φοιτητές και σπουδαστές, χωρίς περιορισμούς, με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).
Προϋπόθεση η εξ αποστάσεως επιτυχής παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων για ένα εξάμηνο, ενώ η αίτηση αδείας δεν θα μπορεί να απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο, εκτός και αν υπάρχει συγκεκριμένη επιχειρηματολογία.
Προηγήθηκε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
«Θετική» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη προσέγγιση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με δηλώσεις του στο Κόκκινο. «Δεν θα είχε γίνει εάν δεν υπήρχε αυτό το τεράστιο κίνημα συμπαράστασης από τον κόσμο».
«Κάνετε ασκήσεις πυγμής και εξουσίας απέναντι στο Νίκο Ρωμανό, ενώ είστε γαλαντόμοι απέναντι στους υπόδικους της ΕNERGA που κατηγορούνται για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από το δημόσιο, κατήγγειλε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Δεν είναι νοητό να μην γίνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να σωθεί ένας άνθρωπος, είναι χρέος της Πολιτείας να βρει τον τρόπο να μην χαθεί μια ακόμη ζωή» δήλωσε μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ο γενικός γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών, Γιάννης Ιωαννίδης, εκτιμώντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου