................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Αύγουστος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ολοταχώς για χρεωκοπία πάει η Ισπανία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ισπανία, η οποία δείχνει να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο προς τον γκρεμό της χρεοκοπίας, με τον υπουργό Προϋπολογισμού της χώρας να κάνει λόγο για στάση πληρωμών.
Ολοταχώς για χρεωκοπία η Ισπανία
«Δεν υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία για να πληρώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο, την ώρα που τα εργατικά συνδικάτα της χώρας έχουν καλέσει σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
«Πρέπει να πούμε τα πράγματα όπως έχουν», σημείωσε ο Μοντόρο απευθυνόμενος στους Ισπανούς βουλευτές οι οποίοι πρέπει να υιοθετήσουν τα νέα μέτρα λιτότητας, ενώ κατήγγειλε και «την κληρονομιά» της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Ήδη από χθες ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι αν δεν αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, «κινδυνεύουν οι μισθοί» των δημοσίων υπαλλήλων, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων.
Την ίδια ώρα ο «τσάρος» της Γερμανικής οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανιζόταν αισιόδοξος για την ψηφοφορία του γερμανικού κοινοβουλίου όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών και δήλωνε «Όποιος βοηθά την Ισπανία, σταθεροποιεί το ευρώ».
____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου