................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Αύγουστος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

«Κούρεψαν» τα χρέη δανειοληπτών στην Κρήτη

 

Δύο νέες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου υπέρ δύο υπερχρεωμένων οικογενειών πέτυχε η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου. Με τις εν λόγω αποφάσεις, επιτεύχθηκε «κούρεμα» του χρέους κατά 60% στην πρώτη και κατά 70% στη δεύτερη περίπτωση.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι υπερχρεωμένες οικογένειες κατέφυγαν στο νομικό τμήμα της ένωσης λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις τους μετά την δραματική μείωση των εισοδημάτων τους εξαιτίας της ανεργίας και της κρίσης. Η Ένωση εξέδωσε βεβαίωση αποτυχίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και άμεσα η νομική υπηρεσία προέβη στις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν ευεργετικές για τις οικογένειες κάνοντας δεκτές τις προτάσεις του νομικού τμήματος.
Η πρώτη περίπτωση ήταν ενός έγγαμου, άνεργου από τις αρχές του 2010, με σύζυγο άνεργη χωρίς παιδιά. Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο είχε το 1/6 εξ αδιαιρέτου μίας ισόγειας κατοικίας 75 τ.μ. στην Αθήνα. Το σύνολο των οφειλών του ανερχόταν σε 37 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, για μία τετραετία θα καταβάλει μηνιαία 200 ευρώ άτοκα συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.
Για τη διάσωση της ισόγειας κατοικίας, την εξαίρεση της οποίας αιτήθηκε ο οφειλέτης, χωρίς να αποτελεί την κύρια κατοικία του, το Δικαστήριο εκτίμησε την εμπορική της αξία στα 45.000 ευρώ και επομένως στα 7.500 ευρώ, αναφορικά με το ποσοστό του 1/6 εξ αδιαιρέτου που του αναλογούσε, και όρισε την καταβολή μηνιαίων δόσεων ύψους 53,12 ευρώ για 120 δόσεις, ήτοι 10 χρόνια, που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής της αξίας (7.500 x 85% = 6.375 ευρώ). Η αποπληρωμή του ποσού αυτού θα ξεκινήσει τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, και θα γίνει χωρίς ανατοκισμό στεγαστικού δανείου, με το κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.


Συνολικό ποσό καταβολών: 15.975 ευρώ

Συνολικό ποσό κουρέματος: 21.255 ήτοι το 43% του αρχικού χρέους.
Συνολικό ποσό υποχρέωσης για την επόμενη 10ετία: 15.975 Ευρώ.
Η δεύτερη περίπτωση είναι ένας άγαμος 38 ετών, οδηγός ταξί, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, με σύνολο οφειλών 30 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, επί τετραετία, που θα αρχίσει από την κοινοποίησή της στον αιτούντα, προβλέπεται μηνιαία καταβολή του ποσού των 200 ευρώ άτοκα συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.


Συνολικό ποσό καταβολών: 9.600 ευρώ

Συνολικό ποσό κουρέματος: 20.808 ήτοι το 70% του αρχικού χρέους.
Συνολικό ποσό υποχρέωσης για την επόμενη 4ετία: 9.600 Ευρώ.
_____________
* από eZy News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου