................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Αύγουστος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

El Mundo γράφει: Επισιτιστική βοήθεια στην ΕλλάδαEl Mundo

5/10


ΜΚΟ που προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες καλούνται να καταπολεμήσουν τη φτώχεια εντός της Ευρωζώνης, σχολιάζει σήμερα η ισπανική El Mundo, με αφορμή την 70η επέτειο της οργάνωσης Oxfam, γνωστή για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και εμπόλεμες περιοχές.
Επισιτιστική βοήθεια στην Ελλάδα
Η οργάνωση Oxfam ιδρύθηκε το 1942, με την επωνυμία Επιτροπή για την Ανακούφιση από Λιμούς, της Οξφόρδης, με αρχικό σκοπός της ίδρυσης της, τη βοήθεια προς την «ταλανιζόμενη» τότε από την ναζιστική κατοχή Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου.Τώρα, επτά δεκαετίες μετά το θέμα αποστολής επισιτιστικής βοήθειας στη χώρα τίθεται ξανά επί τάπητος, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα με τον αυθεντικό τίτλο " Η oxfam συμπληρώνει 70 χρόνια και βρίσκεται σε επιφυλακή για την αυξανόμενη φτώχεια στις αναπτυγμένες χώρες".
Τα τελευταία χρόνια η δράση της οργάνωσης εστιάζεται στην ανακούφιση όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κυρίως σε περιοχές που έχουν πληγεί από συρράξεις και φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, η οικονομική κρίση αλλάζει τα δεδομένα. Όπως εξηγεί ο Phil Bloomer η οικονομική κατάσταση κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, έχει οδηγήσει στην αύξηση των πληθυσμού που υποφέρει.
Η αύξηση της ανεργίας και των τιμών των τροφίμων έχουν οδηγήσει πολλούς στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, σημειώνει τονίζοντας πως η λίστα όσων χρειάζονται βοήθεια συνεχώς μεγαλώνει.


  • Επισιτιστική βοήθεια στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου