................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ιούνιος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης Γιαννόπουλος- Δήμαρχος Γορτύνιας
Oι Γορτύνιοι στηρίζουν 

τον Δήμαρχο Γορτυνίας 

τον Γιάννη Γιαννόπουλο 

γιό του αείμνηστου Αγωνιστή 

και γιατρού Σπύρου Γιαννόπουλου.

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ"Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους και όλες τους πολίτες της Πελοποννήσου, που μας έδωσαν τη σημερινή μεγάλη νίκη.

Η συνειδητή τους επιλογή να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ανεξάρτητο συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι εμείς έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας και να τον οδηγήσουμε σε ένα πιο ασφαλές ευρωπαικό μέλλον.

Έχουμε διανύσει τη δύσκολη περίοδο της διαδρομής και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και τις δύσκολες συγκυρίες, προκειμένου να βγάλουμε την Πελοπόννησο από την κρίση.

Εμείς μπορούμε. Η σημερινή μεγάλη μας νίκη θα αναδείξει νικητές την επόμενη Κυριακή όλους τους συμπολίτες μας. Η δική τους υπέρβαση θα αποτελέσει το στιβαρό θεμέλιο για ένα καλύτερο αύριο, σε πείσμα όλων εκείνων που συνεχίζουν να μιλούν με διλήμματα και αναχρονιστικές περιχαρακώσεις. Η σημερινή μεγάλη νίκη είναι νίκη των πολιτών και της Νέας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και αυτή θα εκφρασθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επόμενη Κυριακή."

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί η κρίση στον Τύπο

Χρεωμένα μέχρι το λαιμό τα μεγάλα συγκροτήματα κάνουν απολύσεις και περικοπές. Ως 50% οι απώλειες για τις εφημερίδες, μεγάλη κρίση και στην τηλεόραση.Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η κρίση στον Τύπο με πρώτο θύμα τις εφημερίδες, αλλά απειλώντας και την – κάποτε παντοδύναμη – τηλεόραση. Στα ελληνικά ΜΜΕ είναι δύσκολο να βρούμε όμιλο που να τα βγάζει πέρα, ενώ κυριαρχούν οι απολύσεις, οι περικοπές και η ανασφάλεια για το μέλλον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Το “σήμα” έδωσε το 2009 το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ΕλεύθερουΤύπου από τη Γιάννα Αγγελοπούλου που “πάγωσε” την αγορά αφού είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές, με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και “καλό χαρτί” από το δημοσιογραφικό χώρο. Ένα χρόνο αργότερα, στα πρόθυρα του “κανονιου” βρίσκεται πληθώρα άλλων ΜΜΕ, με παραδοσιακά κραταιά συγκροτήματα να ανακοινώνουν απολύσεις και περικοπές. 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι οι επτά μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις του Τύπου εμφανίζουν υπέρογκα χρέη ύψους 664 εκ. ευρώ. Τα χρήματα δεν πήγαν σε εξυγίανση, η διαφημιστική δαπάνη έπεσε και τώρα ψάχουν τρόπο επιβίωσης. 

Σε οικονομική κατάσταση μεγάλου ομίλου των ΜΜΕ φαίνεται ανάγλυφα η απελπισία. Εκεί αναφέρεται ότι “η αρνητική οικονομική συγκυρία είχε σημαντικές επιπτώσεις στην εξέλιξη εργασιών και δραστηριοτήτων του Ομίλου… Στην εγχώρια αγορά το 2009 καταγράφηκε μείωση στη διαφημιστική δαπάνη προς τις εφημερίδες κατά 8% και προς τα περιοδικά κατά 20%, με συνέπεια σημαντική πίεση στις πωλήσεις, στα έσοδα και τους όρους είσπραξης των απαιτήσεων”. Φυσικά και η περίπτωση δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή , ο κύκλος εργασιών του ΔΟΛ υποχώρησε από τα 68,38 εκ. ευρώ στα 56,35 εκατ. ευρώ, της Τεγόπουλος από τα 40,36 στα 33,11 εκατ., της “Καθημερινής” από τα 37,72 εκατ. στα 36,91 εκατ., της Τηλέτυπος (MEGA) από τα 75,19 εκατ. στα 68,99 και της Ελεύθερης Τηλεόρασης (Alter) από τα 57,06 στα 49,88 εκατ. ευρώ.

Σε ορίζοντα τριετίας οι απώλειες ωστόσο είναι ακόμη μεγαλύτερες καιξεπερνούν το 30%, ενώ οι ζημιές ειδικά στις εφημερίδες φτάνουν ακόμη και το 50% και τα κανάλια παρουσιάζουν σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλαπλάσιες απώλειες

"Ορίζοντας εβδομάδων"

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι άρθρο του διευθυντή του Βήματος Π. Καψή, ο οποίος μιλά για “ασφυκτικές πιέσεις σε όλα τα Μέσα” και “οικονομικά αποτελέσματα που πολύ απλά δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν”. 
“Μιλάμε για ορίζοντα μηνών, αν όχι εβδομάδων. Ηδη πολλές εφημερίδες έχουν υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και πληρώνουν τους μισθούς με δανεικά, την ίδια στιγμή που οι τράπεζες αρνούνται να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση. Για πόσο καιρό ακόμη μπορεί να συνεχιστούν έτσι τα πράγματα;” αναρωτιέται ο διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας. 

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

-Λουκέτα για τα μαγαζιά…

Εμού του ιδίου: Η...παραγωγή

Σχολιάζει, διαβάζει, ακούει ο «Συνεργάτης Β»

Θα… μπορούσε και να συμβεί:

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών, πήγαν στην Πλατεία Συντάγματος να...διαφημίσουν τον Σγουρό. Χιλιάδες κόσμος, κλακαδόροι, εγκάθετοι, φαν, κομματικοί παράγοντες, κυβερνητικά στελέχη, βολεμένοι, δοτοί, τους αποθέωναν!

-Αθηναϊκέ Λαέ…, άρχισε να λέει ο πρωθυπουργός…

-Όλοοοο. Ζήτω… Σήκω Αντρέα για να δεις – το παιδί της Αλλαγής…

-Πράγματι κάναμε Αλλαγή. Την πρώτη τριμηνία της διακυβέρνησή μας, ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2.000 τεμάχια.

-Μπράβοοοο. Νάτος – νάτος – ο πρωθυπουργός…

-Την δεύτερη τριμηνία, όχι για να το παινευτούμε, αλλά η ΠΑΡΑΓΩΓΗ μας έφτασε στα 5.000 τεμάχια.

-Ουάουουουου. Άξιοι, άξιοι… Ζήτωωωωωω

-Την τρίτη τριμηνία, είπε με μετριοφροσύνη, χάρη στην πολύτιμη συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών και άλλων στελεχών της κυβέρνησής μας, η παραγωγή πλησίασε τα 10.000 τεμάχια.

-Όλοοοοοο. Ζήτωωω…

-Και την τελευταία τριμηνία, πάρτε ανάσα, πετύχαμε να ανέβει η ΠΑΡΑΓΩΓΗ στις 22.000 τεμάχια.

Εδώ… κόντεψε να υποχωρήσει η Πλατεία από το χειροκρότημα και τις ζητωκραυγές . Μόλις κόπασε ο θρίαμβος, κάποιος περαστικός που δεν καταλάβαινε, ρωτάει το διπλανό του.

-Συγγνώμη, τι παράγουν αυτοί;

-Λουκέτα για τα μαγαζιά…

Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/11/blog-post_4114.html