................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Αύγουστος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Σοκ με τις καταθέσεις στην ΚύπροCentral-Bank-of-Cyprus-entrance
Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το πρωί το Eurogroup για την Κύπρο, είχε την απρόσμενη παράμετρο της φορολόγησης των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο.

Μια εξέλιξη που προκαλεί σοκ στους Έλληνες οι οποίοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια περιουσίες σε καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες, αλλά και σε όσους έσπευσαν να βγάλουν χρήματα στην Κύπρο, την περίοδο που τα σενάρια και οι διεθνείς κερδοσκόποι πίεζαν για τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο για εφάπαξ εισφορά 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε κυπριακές τράπεζες, και 6,7% σε καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.
Όπως διευκρινίζεται, η εφάπαξ εισφορά θα επιβληθεί μονάχα για τις καταθέσεις που έχουν γίνει σε τράπεζες της Κύπρου, και όχι σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.
Από το πρωί πάντως στην Κύπρο εξελίσσονται σκηνές πανικού, με πολίτες να προσπαθούν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από τα ΑΤΜ, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι εφικτό, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και πληροφορίες ότι κάποιοι σκέφτονται να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στα Κατεχόμενα.

_________________________
REPORTER |16.03.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου