................................................."Κιτρινισμένες λιθο-γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας ανεπιστρεπτί..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ιούνιος 2018 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~

~~~

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση σύντομα θα μας χρεοκοπήσει και θα μας γυρίσει στη δραχμή

Χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία...


Σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών τονίζοντας πως η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε. Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.

Σφοδρή είναι και η επίθεση που εξαπολύει κατά του κ. Στουρνάρα τονίζοντας πως ακόμα και αν αφήναμε στην τρόικα τον ορισμό του Υπουργού Οικονομικών «τον κ. Στουρνάρα θα βάζανε» .

Ο κ. Τσίπρας λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας τομέων της ελληνικής οικονομίας και στην εκποίηση κερδοφόρων οργανισμών ενώ λέει ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διακρατικές συμφωνίες και με αναπτυξιακές κοινοπραξίες που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή για τη Ζιμενς κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από αυτή την υπόθεση.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Ολοταχώς για χρεωκοπία πάει η Ισπανία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ισπανία, η οποία δείχνει να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο προς τον γκρεμό της χρεοκοπίας, με τον υπουργό Προϋπολογισμού της χώρας να κάνει λόγο για στάση πληρωμών.
Ολοταχώς για χρεωκοπία η Ισπανία
«Δεν υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία για να πληρώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο, την ώρα που τα εργατικά συνδικάτα της χώρας έχουν καλέσει σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
«Πρέπει να πούμε τα πράγματα όπως έχουν», σημείωσε ο Μοντόρο απευθυνόμενος στους Ισπανούς βουλευτές οι οποίοι πρέπει να υιοθετήσουν τα νέα μέτρα λιτότητας, ενώ κατήγγειλε και «την κληρονομιά» της προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Ήδη από χθες ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι αν δεν αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, «κινδυνεύουν οι μισθοί» των δημοσίων υπαλλήλων, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων.
Την ίδια ώρα ο «τσάρος» της Γερμανικής οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανιζόταν αισιόδοξος για την ψηφοφορία του γερμανικού κοινοβουλίου όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών και δήλωνε «Όποιος βοηθά την Ισπανία, σταθεροποιεί το ευρώ».
____________________

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

«Κούρεψαν» τα χρέη δανειοληπτών στην Κρήτη

 

Δύο νέες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου υπέρ δύο υπερχρεωμένων οικογενειών πέτυχε η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου. Με τις εν λόγω αποφάσεις, επιτεύχθηκε «κούρεμα» του χρέους κατά 60% στην πρώτη και κατά 70% στη δεύτερη περίπτωση.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι υπερχρεωμένες οικογένειες κατέφυγαν στο νομικό τμήμα της ένωσης λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις τους μετά την δραματική μείωση των εισοδημάτων τους εξαιτίας της ανεργίας και της κρίσης. Η Ένωση εξέδωσε βεβαίωση αποτυχίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και άμεσα η νομική υπηρεσία προέβη στις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν ευεργετικές για τις οικογένειες κάνοντας δεκτές τις προτάσεις του νομικού τμήματος.
Η πρώτη περίπτωση ήταν ενός έγγαμου, άνεργου από τις αρχές του 2010, με σύζυγο άνεργη χωρίς παιδιά. Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο είχε το 1/6 εξ αδιαιρέτου μίας ισόγειας κατοικίας 75 τ.μ. στην Αθήνα. Το σύνολο των οφειλών του ανερχόταν σε 37 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, για μία τετραετία θα καταβάλει μηνιαία 200 ευρώ άτοκα συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.
Για τη διάσωση της ισόγειας κατοικίας, την εξαίρεση της οποίας αιτήθηκε ο οφειλέτης, χωρίς να αποτελεί την κύρια κατοικία του, το Δικαστήριο εκτίμησε την εμπορική της αξία στα 45.000 ευρώ και επομένως στα 7.500 ευρώ, αναφορικά με το ποσοστό του 1/6 εξ αδιαιρέτου που του αναλογούσε, και όρισε την καταβολή μηνιαίων δόσεων ύψους 53,12 ευρώ για 120 δόσεις, ήτοι 10 χρόνια, που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής της αξίας (7.500 x 85% = 6.375 ευρώ). Η αποπληρωμή του ποσού αυτού θα ξεκινήσει τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, και θα γίνει χωρίς ανατοκισμό στεγαστικού δανείου, με το κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.


Συνολικό ποσό καταβολών: 15.975 ευρώ

Συνολικό ποσό κουρέματος: 21.255 ήτοι το 43% του αρχικού χρέους.
Συνολικό ποσό υποχρέωσης για την επόμενη 10ετία: 15.975 Ευρώ.
Η δεύτερη περίπτωση είναι ένας άγαμος 38 ετών, οδηγός ταξί, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, με σύνολο οφειλών 30 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, επί τετραετία, που θα αρχίσει από την κοινοποίησή της στον αιτούντα, προβλέπεται μηνιαία καταβολή του ποσού των 200 ευρώ άτοκα συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.


Συνολικό ποσό καταβολών: 9.600 ευρώ

Συνολικό ποσό κουρέματος: 20.808 ήτοι το 70% του αρχικού χρέους.
Συνολικό ποσό υποχρέωσης για την επόμενη 4ετία: 9.600 Ευρώ.
_____________
* από eZy News 

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012